A CES minden évben összegyűjti a világ legnagyobb hightech termékeit és kiállítóit, amit több napon keresztül lehet megcsodálni Amerikában. Jelen vannak a különféle autógyártók, telefon gyártók, robotok és persze a drónok is. Idén viszont a legnagyobb drón gyártó cég a DJI kimaradt a buliból. Online követtem az eseményt amennyire lehetett, viszont idén az AUTEL-en kívül nem láttam ismert Drónos céget, ezt kihasználta az AUTEL és be is jelentette a legújabb drónját. Örülhetünk is meg nem is, mert ez egy Enterprise gép lett, ipari és rendvédelmi célokra. Nézzük meg kicsit közelebbről az új AUTEL EVO MAX 4T-t.
AUTEL EVO MAX 4T
Mindig meg említjük, hogy egy drón “szép” vagy nem szép, erre írják páran, hogy fejt úgy sem látszik. Ez igaz is, viszont itt akkor is érdemes megemlíteni az arányokat, hogy kicsit nagyobb lett a kamera a géphez képest, illetve a kamera olyan érdekes, de ez igazából csak egyéni vélemény, ettől még a gép jó lesz. A színvilág és néhány formai rész eléggé hasonlít a DJI gépekre, onnan lehet ismerős a szürke és a narancssárga színhasználat. A forma után lássuk technikailag mire is képes a drón.
Az AUTEL EVO MAX 4T akár 15mp alatt a levegőben képes lenni, 42 percig bírja a levegőben, IP43-as védettséggel rendelkezik, képes GPS nélkül is navigálni valamint 720 fokos akadály érzékelő rendszerrel rendelkezik.

A kamera amiről már beszéltünk a cikk elején szintén 4 egységből áll, van rajta egy 50Mpx-es Wild kamera, egy 48Mpx-es Zoomos kamera, egy 640×512-es hőkamera, valamint egy lézeres távolságmérő. Utóbbi a DJI gépek esetén csak az M30-as szériától érhető el. 8K-s videóra képes valamint 10x-es optikai zoomra, ehhez társul még egy 160x-os hybrid Zoom is. Egy ilyen drónnak a stabil kapcsolat is igen fontos ezért ez a drón képes már LTE hálózaton is repülni, ami még az unióban nem igazán engedélyezett. Elvileg benne van az AUTEL Evo esetén megismert tracking funkció amivel képes követni a különböző tárgyakat.
És ha még ez mind nem lenne elég akkor állítólag képesek együtt rajban mozogni és cselekedni. Szóval egy igazán különleges dolgot hoztak létre, kíváncsian várom majd az első videókat róla, illetve, hogy eljut-e az EU-ba is.

Leave a comment