Nem olyan régen készítettem egy videót arról, hogy találtam a neten egy képet ami valószínűleg egy hamarosan érkező DJI gépet tesztelnek a mérnökök és állítanak be. Ezen semmi meglepő nem szokott lenni, mindig leleplezik az érkező gépeket az interneten, de ez most nem jött be. Vagyis még nem most 🙂 Ugyan tényleg érkezett egy új DJI gép, de nem az ami a képeken van, szóval fogadjátok szeretettel a DJI Mini 3-at!

Íme a DJI Mini 3

A neten már csak pár napja jelentek meg az új DJI Mini 3-ra utaló képek, ez azt jelenti, hogy amiről a videó készült az majd jövőre fog érkezni talán DJI Air 3 néven. Most viszont nézzük meg az új Mini 3-at. Akik nincsennek benne nagyon a drónozásban azok nem igazán fogják érteni, hogy most miről is írok, hiszen már van egy DJI Mini 3, ami félig meddig igaz is, ám annak a hivatalos neve DJI Mini 3 Pro, míg ami most jelent meg az a “sima” DJI Mini 3. Nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy miben is lett ez más mint a Pro verzió. Ami elsőre feltűnik az nem más mint, hogy újra kapott leszállótalpakat. Lehet megnézték a videómat 😀

Valószínűleg nem csak engem idegesítette ez a tervezői hiba, vagy nem is tudom minek mondjam, hogy nem gondoltak erre, hogy nem mindig kézből, vagy éppen egy teljesen egyenes felületről akarunk felszállni. Szóval ez most már javítva lett, aminek örülünk is nagyon. A másik ami feltűnő különbség, hogy hiányoznak a hátrafelé néző szenzorok, valamint ami előre néz, az is csak dísz. Ennek valószínűleg az árcsökkentéshez van köze, ilyen okból van az alján is eggyel kevesebb szenzor. Bár én mindig azt mondom, hogy inkább legyünk óvatosak és figyeljünk oda, mint sem a kamera alapú szenzorokba bízzunk.

DJI Mini 3 + DJI RC

Ami a jó hír viszont, hogy megmaradt a 3 tengelyes gimbal, ami képes elfordulni 90 fokkal az insta és a hasonló felületekre szánt 9:16-os videók miatt. Megmaradt ugyan az a kamera és a 4K-s felbontás is a szenzormérettel együtt. Megmaradt még szintén a DJI RC távirányító mint választható opció és persze a 249g-os felszálló súly is. Az akkumulátor kompatibilis a Pro verzióval, így a repülési időre sem lesz majd panaszunk.

Vásárlás és Bérlés

Kuponkód még idén használható a linken vagy akár személyesen is: Dronehungary2022

Több féle csomaglehetőség létezik belőle amit a linken tudtok megnézni. Kérdés, hogy mennyire lett jó az ára és, hogy milyen funkciókat kapott meg vagy éppen vesztett el. Illetve, hogy esetleg kapott-e C minősítést, mint a DJI Mavic 3 Classic. ezekre hamarosan fény derül az elkészült videókból! Tartsatok velem a YouTube csatornán, ahol már több mint 600 drónos videó található!

Leave a comment