Bizonyára sokan tudjátok, hogy egy ideje már a MyActionCam csapatát erősítem hivatalosan is. A munkám nagyon sokrétű, rengeteget repülők, oktatok és persze szerelek is. Viszont most főnök jár jó helyen, mert talán már harmadjára vesz részt a DJI által megszervezett konferencián. A DJI Airworks Las Vegasban került megrendezése, idén a HRP Europe Kft. csapatával látogattak ki erre az eseményre.

A HRP a DJI európai elosztó központja Agras vonalon, így élőben tudták megnézni az “új” DJI Agras T40-et. Erről a gépről a téma iránt érdeklődőek már láthattak kínai videókat, illetve sokszor kapjuk meg a kérdést, hogy mikor érkezik ide.


Nos jelenleg az a válasz, hogy nem jön Európába. Ha még is akkor a YouTube csatornán úgy is fent lesz 🙂

A COVID után ez az első offline esemény, szóval rengeteg előadáson vesznek részt ahol megosztják egymással a Drónos tapasztalatokat. A szálloda és a helyszín a Las Vegasban van szóval igazán exluzív a helyszín és a környék is. Amire kicsit irigy vagyok, hogy élőben megtudják nézni a DJI Dockot, ami egy drónfészek. Ez a DJI M30 egyik verziója lesz, elméletileg jövő év második felében érkezik Európába.

A DJI Dock egy olyan rendszer, amire a drón visszaszáll, akkor bezárul a fedele, elkezdi a dront a töltő részhez igazítani. Eközben egy légkondicionáló rendszer lehűti az akkumulátorokat, majd kb, 20 perc alatt feltölti 90%-ra és indulhat a gép repülni, mindezt emberi beavatkozás nélkül, akár teljesen autonóm módon.

Ideális lesz majd terület őrzésére, nagyobb építkezések dokumentálására és hasonló feladatokra is. Biztos sokan látnak benne fantáziát már most is.

Természetesen az Enterprise széria újdonságai is ott vannak amik nem régen jelentek meg. A DJI Mavic 3 Enterprise gépek a legújabb modellek jelenleg. A Mavic 3 már megkapta a C minősítést így egy logikus lépés ezt a vonalat tovább vinni. Persze a közel 40 perc repülés és a stabil O3 is hozzájárul ehhez.


Készült belőle egy hőkamerás verzió valamit a DJI Phantom 4 RTK utódja is ami nagyon jó minőségű 2-3D-s modellek készítésére hivatott. Az Enterprise gépeket amúgy már a MyActionCam üzletében is megtudjatok nézni, ami nem régen újult meg.

Leave a comment