Sokan lehet nincsenek is tisztában vele, de pont ma 7 éve került megrendezésre nézők előtt az első hivatalos hazai drón verseny. 2016.04.03-án, Velencén repültek a drónok közel 3000 ember előtt. Izgalmas volt a futam mindenféle szempontból, és persze kihívás a pilótáknak is. A pálya egyik oldalán háló védte a nézőket, míg a másik oldalon a velencei tó vize várta a gépeket 🙂 szerencsére a hálóban több akadt fel, mint a vízben. Viszont ha ez még nem lenne elég akkor a földön pedig homok volt, ami nem igazán tett jót a motoroknak, így egésznap ment a kompresszor, hogy tudjanak takarítani a pilóták. Egyszerre 4 pilóta próbálta meg teljesíteni a pályát és mögöttük 4 figyelő volt, aki nézte, hogy megfelelően mentek-e végig a pályán. Jelen volt a tv és gyakorlott operatőrökkel követték a száguldó drónokat.

https://droneracehungary.hu/

Magyar Drón Bajnokság 2016 – Velence

Ezen a versenyen anno Tomi is elindult, és szépen is teljesített. A versenysorozat azóta is el itthon, csak a helyszínek nem ennyire exkluzívak. Április végén lesz a második futam idén a Hungaroringen, ahova megpróbálok én is eljutni és beszámolni róla, illetve akár Live stream formájában is. Szóval, ha bárki nézőként vagy pilótaként szeretne csatlakozni, akkor a lehetőség adott. Miből is áll egy felszerelés a pilótáknak? Kell nekik egy versenydrón, egy távirányító, akkumulátorok, szemüveg (nem VR), töltő.

https://racetimer.hu/

Kövesd a Drone Hungary-t!

Ez a minimum ahhoz, hogy valaki repülni tudjon. Ilyenkor a Drónon lévő kamera képet egy videó adó sugározza a földre és a szemüvegben levő adó tudja fogni ezt a jelet, így tudjuk irányítani a drónt ilyen gyors tempónál is. Egy drón jelét bármennyi szemüveggel tudjuk fogni, így amíg más repül, tudjuk memorizálni a pályát. Ez a jel lehet analóg vagy éppen már digitális is. Most már egyre többen versenyeznek digitális jellel is. Ahhoz, hogy valaki elinduljon, egy versenyen vagy sokat kell, gyakorolnia vagy éppen sokat kell szimulátorozni neki. Rengeteg időt és felkészülést igényel az, hogy valaki ilyen tempó mellett ilyen ügyesen irányítsa a gépeket. A múltkor láttam az egyik hazai pilóta tette ki a képet, hogy az nap 45db akkumulátort repült ki 😱 Ehhez még szükség van persze tartalék gépre vagy éppen alkatrészre, hogy ha verseny közben történik valami, akkor meg tudják oldani.

Leave a comment