DJI Mavic 3T

Nemrégen írtam arról cikket, hogy a DJI bemutatta a két új Enterprise gépét a DJI Mavic 3-as sorozatból. A gépek technikailag nem igazán különböznek a sima DJI Mavic 3-tól, a lényegi különbség az a kamera és a szoftveres megoldások. Ugyan arra a vázra épülnek a gépek, ugyan azok az akkumulátorok is. Ezen mondjuk kicsit meglepődtem, mert vártam volna az elő fűthető akkumulátorokat mint a többi Enterprise gép esetén. Megkapta a DJI RC Pro Enterprise változatát is ez ezzel együtt a DJI Pilot 2-es applikációt, valamint a Flight Hub 2.0-at is.

Ahogy említettem a szoftver és a kamera a két fő újítása ezeknek a gépeknek. Elsőnek a DJI Mavic 3T próbáltam ki, a T a termál vagyis hőkamera. Ezt a gépet több dologra is lehet használni. A hőkamera alapú mapping esetén tökéletes napelem parkok, házak szigetelése, vad keresés es hasonló feladatok ellátására.

Ajánlat kérés és bővebb információ

A “fő” kamerája az egy 1/2”-os RGB kamera amivel készülhetnek a 2-3D-s modellek. A repülés során természetesen én is kipróbáltam ezt a funkciót, és akkor jött a meglepetés. A programozott repülés közben a drón van amikor 50km/h-val megy, és közben 0.7 másodpercenként fényképez 😱 Ezzel egy olyan munka tempót hozott létre a gyártó amit eddig szerintem még senki sem. A teszt során 5ha-t kb 6 perc alatt repült le, néztem neki egy példát ahol 27ha állítottam be, 70m-es repülési magasságon, azt a területet 16 perc alatt térképezi fel a drón.  Mi ez ha nem gyorsaság? Nézzétek meg a videót, amiben a végeredmény is látható már.

Leave a comment