A mai napon a DJI hivatalosan is bejelentette a DJI Mavic 3 Classicot. Jöhet a kérdés, hogy minek is ez a drón? A “sima” DJI Mavic 3 és a Cine verzió azért árban igen el lett engedve és ahhoz képest sokat olvasni a neten, hogy a tudása meg kevés az árához képest. A DJI Mavic 3 a hagyományos távirányítóval amihez egy telefont vagy egy tabletet kell csatlakoztatni, több mint 800000Ft a mai napon. Ebben az árban kapunk egy drónt, távirányítót, 1db akkumulátort, töltőt valamint egy pár pót forgószárnyat.

DJI Mavic 3 Cine

Ha valaki a nagyobb szettre vágyik, az úgynevezett Fly More Combo csomagra az több mint 1100000Ft 🥹 Ha ezt a gépet a DJI a Mavic 2 Pro utódjának szánta akkor egy kicsit elárazta sokak szerint, és még nem is említettem a DJI Mavic 3 Cine verziót ami több mint 2000000Ft. Na ha minden igaz akkor ezért is érkezik a DJI Mavic 3 Classic.

Amit már régóta tudni lehetett, hogy elmarad belőle az egyik kamera, méghozzá a Tele kamera. Ez volt a felső kisebb méretű kamera aminek a szenzor mérete is kisebb volt, sőt sokáig csak sima jpg készítésére volt jó. Viszont szűkebb a látószöge, így közelebb “hozta” a dolgokat. Megoszlanak a vélemények arról, hogy szükség van-e erre a kamerára, vagy bőven elég a fő 4/3-os szenzorral ellátott kamera. A gyártó a bejelentést követően már közzétett egy képet amiben erre is utalt.

 

DJI Mavic 3 Promo

Sokan várják azt, hogy ez majd egy olcsó drón lesz, azért erre én nem vennék mérget több okból sem. Az első, hogy sajnos bármennyire is szomorú, nincsen ellenfele a DJI-nak jelenleg, így annyiért árul dolgokat amennyiért akar. A második, hogy a DJI Mavic 3-as széria az első olyan drón ami megfelel a 2024.01.01 utáni törvénynek és mindenféle különleges engedély nélkül használható lakott területen belül open kategóriában. Ez jelenleg egy igen komoly érv az mellett, hogy valaki ezt a gépet válassza majd. Viszont sokkal olcsóbb nem lehet majd, hiszen akkor mi lesz a DJI Air 2S-sel? Szóval ami biztos, hogy többféle csomag lesz majd belőle van amiben a DJI Mini 3 Pro távirányítójával lesz kapható. Nézzük meg az alap technikai adatokat.

AircraftAscent and descent speed 8 m/s and 6 m/s; wind resistance: 12 m/s; max altitude above sea level: 6000 m; return to home function; max. temperature 40 °C; range 8 km; radio frequencies 2.4 and 5.8 GHz
Camera20 MP sensor; 4/3 CMOS; video resolution 5.1K; light sensitivity 100-6400; focal length 24 mm; digital zoom 3x; shutter speed 8-1/8000 s; field of view 84°; equivalent focal length 24 mm; aperture f/2.8 to f/11; focus 1 m to ∞
Storage8 GB, expandable via microSD card
ConnectivityMicro USB, GPS
FeaturesNight mode, omnidirectional dual vision system, infrared sensor, motorized 3-axis stabilization, RC-N1 remote controller
BatteryLiPo 4S (15.4 V / 77 Wh), 5,000 mAh, 46 minutes flight time
Dimensions283 x 347.5 x 107.7mm
Weight895 grams
DJI Mavic 3 Classic

Szóval a mai naptól már 5db olyan drón van ami a DJI Mavic 3 alapjaira épül, csak más a kamera, más a szoftver és más a távirányító. Na de a nagy kérdés, hogy mennyi is lett az ára végül? Kattintsatok a linkre így látni fogjátok az aktuális árakat.

MyActionCam – DJI Partner

Leave a comment