8 éve készítettük az első komolyabb videót a csatornára, amiben a DJI Inspire 1-et kaptuk meg egy repülés erejéig. Akkoriban az nagyon komoly gépnek számított az ára és a tudása miatt is. Facebookon és Youtubeon is nagyon sikeres videó lett belőle. Az Inspire széria már önmagában egy igazi különleges gép a formája és a felhúzható lábai miatt. Ez volt az első olyan gép ami kettő távirányítóval is képes volt repülni, így a géptesttől teljesen függetlenül lehetett mozgatni a kamerát. Ám ekkor jöttek a gondok mivel nem volt rajta külön FPV kamera, így a pilóta vagy VLOS-ban repült vagy vakon.

Ezeket a kezdeti hibákat javította ki a DJI Inspire 2, egy minimális formai változtatás mellett. Itt már volt rajta külön FPV kamera a pilótának valamint megjelent a dupla akkumulátor használat is. A kezdeti fehér színből pedig egy extravagáns szürke lett. Hatalmas nagy újítást igazából nem hozott, nyilván stabilabb lett a gép, jobb irányítási rendszer és akadályérzékelő szenzorok jelentek meg a drónon.

Ma pedig bejelentette a DJI az Inspire 3-at. Kicsit sokat kellett rá várni, de végül csak megérkezett. A pletykák alapján már tavalyra vártuk a gépet, de a jelenlegi helyzetben az, hogy valami csúszik nem meglepő. A csúszásnak biztos számos oka van, de van egy nagyon fontos dolog a géppel kapcsolatban, ez a gép a LEGELSŐ C3-AS MINŐSÍTÉSŰ MULTICOPTER.  Bizonyára sokan nem értitek, hogy ez mit is jelent, illetve miért is fontos. Jelen állás szerinte 2024.01.01-től lakott területen belül csak C minősített drónok repülhetnek OPEN (nyílt) kategóriában, vagy olyan drónok aminek az MTOM-ja 250g alatt van. Ezeknek a feltételeknek jelenleg 3db drón felel meg, az egyik a DJI Mavic 3 konzumer családja a Cine, a Mavic 3 és a Classic, valamint a DJI Mini 2SE és most a DJI Inspire 3. A DJI Mini 2SE MTOM-ja 246g így ő nincs C minősítve, de mégis repülhet majd, a DJI Mavic 3 megkapta a C1 minősítést, míg a DJI Inspire 3 pedig a C3-at.

DJI Inspire 3

Nos, ennek valahol örülünk is meg nem is, ha 4kg alatt lett volna, akkor C2 lenne és repülhetne A2-es jogosítvánnyal emberek vagy épületek közelében is, de mivel 4310g lett így a C3-at kapta, meg ami az jelenti, hogy ugyan tényleg repülhet OPEN kategóriában, de csak az A3-as feltételekkel, ami az jelenti, hogy sokkal nagyobb védőtávot kell tartani vele. Ezen segíthetne egy C5-ös kiegészítő KIT a DJI részéről, amire jelenleg még nem kaptunk választ, hogy lesz-e hozzá. Nyilván van még idejük, de ez egy nagyon fontos dolog, de nézzük meg mit is tud az új drón.

 Bővebb jogi információkért kattints ide.

Kapott egy kicsit furcsább formatervezést, kb mint a DJI Mini 3 Pro, de az alapok azért megvannak. Megmaradt a felhúzható láb, a 360 fokban forgatható, cserélhető kamera és persze a dupla távirányítós rendszer is. A gép legfontosabb újdonságai pl a mostanában megszokott 360 fokos akadályérzékelő rendszer, az RTK képesség és persze az Ocusync 3, mint irányítási rendszer. A szenzorok elhelyezése nehéz egy olyan gépen, ami mozgatja a lábait, így a karok végén kaptak helyet, hogy ne lógjon bele semmi. Most először lesz lehetőség ezt a rendszert az igények szerint testre szabni, úgy ahogy éppen a forgatás és a repülés igényli.

DJI Inspire 3

Az RTK segítségével képes lesz az adott útvonalat akár cm pontosan megismételni, hogy könnyebb legyen az utómunka., hogy ez elérhető lesz-e Európában az még jelenleg nem tiszta a 4G-s irányítással együtt. Dupla akkumulátor itt is megmaradt annyi újítással, hogy bekapcsolva egyesével ki lehet cserélni az akkumulátort így sokkal gyorsabb lehet a munka. Egy szett akkumulátorral kb 28 percet fog a levegőben tölteni, ami a mai 35-40-hez képes kevesebb, de nézzétek az új bőröndöt, mennyi minden fér bele és mennyibe is kerül.  Megkapta az új DJI RC Plusz távirányítót és hozzá a DJI Pilot 2-t is.

DJI Inspire 3

Most először tud olyat egy drón, hogy 4K-s videót streamel a távirányítóra, hogy még jobb legyen a minőség a kontroll monitorokon. Jöhet a kérdés, hogy akkor mit rögzít a drón? Nos, az új DJI Zenmuse X9 8K-s videót képes rögzíteni, miden filmes kívánságot kielégítve. Gondolom sokan sejtitek, hogy ezt a tudást meg is kell fizetni, szóval, ha akarjátok magatokat sokkolni akkor kattintsatok a linkre. A videóban pedig megtaláljátok az összes fontos információt a gépről. 

MyActionCam

Leave a comment