Ahogy azt már sejteni lehetett a mai napon bejelentette a DJI az Osmo Action folytatását a DJI Action 2-t. A technikai adatok és a képek alapján engem már régen meggyőzött több okból is. Az egyik oka, hogy 39x39x22-es a mérete, így ideális lesz a kisebb FPV-s gépekre, amihez az 59g súllya is hozzájárul majd. Van benne 32g belső memória, de már kártya is tehető bele, így akár egy hosszabb napot is kényelmesen tud dolgozni. Én már egy kicsit előre gondolkodom, mivel a kamera része egy 1 céllas akkumulátorral megy, így akár a drónrol is meg lehet táplálni majd.

A második ok amiért tetszik a termék, az az, hogy van hozzá egy plusz test, amiben helyet kapott egy kijelző valamint egy plusz aksi. Ezeket teljesen felesleges cipelni a repülések során, viszont ha másra akarom használni akkor van rá lehetőségem. Maga a kamera egy 155 fokos látószöggel rendelkezik és most már a legnagyobb felbontás az a 4K/120fps mint a nemrégen megjelent GoPro Hero 10 esetén és ehhez társul egy 130Mbps-es minőség. Az Insta360-tól is vett át a cég valamit a méreten és a pici súlyán kívül az pedig nem más mint a mágneses nyakba akasztó. Sok sport esetén jól lehet ez a rögzítés, de mivel a kamerához jár egy GoPro-s talp így szinte bárhova bármikor fel lehet tenni.

 

A harmadik és talán a legfontosabb szempont az a support! Ott van még az Insta360 és a GoPro is mint sport kamera, de a GoPro új kamerái esetén pl garancia időn kívül nincsen lehetőség fizetős javításra, mert itthon nincs aki foglalkozik vele. Az Insta360 estén ugyan van erre lehetőség, de Kínában, így kb 2-3 hónap mire megfordul egy eszköz. A DJI esetén pedig kb 2-3 hét ez az idő, viszont még az 5 éves terméket is van lehetőség javíttatni! Ha ezeket összeadjuk akkor szerintem a DJI megint egy nagyszerű terméket alkotott. Keressétek a videót pár nap múlva a csatornán, a terméket pedig a MyActionCam oldalán!

Leave a comment