Ahogy a pletyák jelezték meg is érkezett a DJI legújabb FPV gépe az Avata. Amint az első videóban is jeleztem, kicsit vegyesek az érzéseim a géppel kapcsolatban, mert nagyon szimpatikus a gép maga, de a távirányító “elhagyása” az már kevésbé. Persze valószínűleg jó pénzért bármi megoldható, és picit ez is foga elvenni az emberek kedvét lehet az egésztől, de nézzük is mire gondolok.


Megjelent a DJI Avata nevű cinewhoop FPV drón, kicsit másolta a cég a már picacon levő formákat és hozzátette amit szoftveres én tud a DJI. Alsó szenzorok a stabilabb repülés érdekében, GPS és RTH funkció, valamint normál és a sport mód használata a kezdő pilóták számára. Nézzük meg a főbb technikai adatokat:

VÁSÁRLÁS ÉS BÉRLÉS ESETÉN HASZNÁLJÁTOK A DRONEHUNGARY2022 kódot a MyActionCam oldalán vagy személyesen!

– Az 1/1,7 hüvelykes CMOS-érzékelővel felszerelt DJI Avata támogatja a 4K ultraszéles látószögű felvételt f/2,8 rekeszértékkel. A kiváló minőségű képalkotási teljesítménnyel együtt olyan kivételes vizuális élményt nyújt, amely a székéhez szegezi a nézőt.A legtöbb kamerás drón a legjobb esetben is maximum 84°-os látószöget kínál. A DJI Avata szuperszéles, 155°-os látószöge egészen más ligában játszik. Ez a kiterjesztett látószög közelebb áll ahhoz, amit a saját szemünkkel látunk, így a látvány teljesen magába szippantja a nézőt.

– A RockSteady 2.0 és a HorizonSteady segítségével a felvételek még a hirtelen manőverek közben is stabilak maradnak. Ezek a csúcstechnológiás megoldások csökkentik a kamera rázkódását, zökkenőmentes ultra-HD videófelvételeket biztosítanak, ezáltal a filmes lehetőségek egész sorát nyitják meg a felhasználó számára.

Ezeknek köszönhetően elméletileg nagyon szép és stabil képet fog nekünk 4K-ban produkálni a gép. Viszont itt jön az érdekesség, hogy a gép használatához alap esetben szükség van egy szemüvege és egy távirányítóra is, ám utóbbi jelen esetben a mai napon nincsen a csomagban.


A mai napon a MyActionCam kínálatában kapható külön a drón valamint kettő szett. A csomagokban benne van a drón, a motion controller és vagy az új szemüveg vagy a V2-es verzió. Viszont valódi stikkel rendelkező távirányítós csomag nincsen és jelenleg külön sem kapható. Viszont a motion controllerrel “csak” normál es sport módban használható a gép. A manuális vagy acro módhoz a régi távirányítóra van szükség, erre mondják sokan, hogy nem volt siker az egy éve megjelent motion controller és valahogy el kell adni.

Viszont nem vagyok benne biztos, hogy egy kezdő FPV-s pilótának ilyen setupra van szükség az ára, tudása és az irányítás miatt. Megint nagyon jó dolgot hozott össze szerintem a DJI, de a végén lehet ez sem lesz akkora siker. Nézzük is meg az új gép videóját.

Leave a comment