A 2023-as év mindjárt egy dupla bejelentéssel indul a DJI részéről. Ugyan egyik sem drón, de még is érdekes termékek érkeztek. Az első ami tegnap érkezett az nem más mint a DJI MIC “single” verziója. Ami szintén az eredeti termék olcsósított verziója lett. Szerintem ennél a terméknél pont az extrát és a kényelmi részt vették el, így már csak egy “sima” mikrofon szett lett.

Az új szett “csak” egy vevőből és egy adóból áll, a csomagban kapunk még hozzá pár kiegészítőket, mint a szél zaj csökkentésére szolgáló szőrpamacsot, a telefonos csatlakozókat, valamint egy kistáskát. Ez kb a régi Rode csomagomnak felel meg. Viszont amiért én anno váltottam a DJI MIC nagy csomagjára az a kényelem és az extra funkciók. Az, hogy van egy töltő tokom, ami plusz 15 órányi működést biztosít az összes eszköznek az valami baromi jó, tuti, hogy sose lesz lemerülve. Dupla szett, tehát interjút is simán tudok csinálni vagy éppen sztereo hangot rögzíteni vagy backup sávot ha akarom. Szóval ezt most nem igazán értem, de ők tudják 🙂 A másik már inkább érdekes számomra is, mert egy kicsit hiánypótló a termék ami nem más mint a DJI RS 3 Mini, az az egy kicsi Ronin kamera stabilizátor. Eddig azért nem használtam ilyet, mert túl nagyok és nehezek voltak a kamerámhoz.

Na ez a Mini Ronin már szimpatikus, kb fele akkora a mérete mint az előző verzióknak, van amint nem tud mint a nagyok, de pont jó lesz a Sony kamerámhoz. Van rajta kijelző, 795g az egész eszköz, jóval kisebb, de mégis tökéletesen teszi majd a dolgát.

Ebben a táblázatban jól össze van szedve, hogy melyik gimbal mire is képes, ezt az eszközt a kisebb gépekhez szánták, viszonylag kicsi objektívvel, tehát akinek nehezebb gépe van, vagy nagyobb objektívet használ annak a nagyobb tesókat kell majd választani.

Leave a comment