Nagyon sokszor kapom meg azt a kérdést, hogy milyen szemüveget lehet használni a DJI videós gépeihez. Sajnos jelen pillanatban csak a régi gépekhez van lehetőség szemüveget használni. Ilyen a DJI Spark, DJI Mavic Pro, DJI Mavic 2 és egyes DJI Phantom drónok. Ezekhez a régi nagy fehér és fekete DJI Googles néven futó terméket lehetett használni. Ennek a gyártását sajnos a DJI már egy jó ideje befejezte, használtan ugyan még lehet kapni néhol. Amióta létezik a DJI Fly applikáció és a DJI Mavic Mini (3 éve) azóta erre nincsen lehetőség.

Pedig nagyon jó szemüveg volt, sok menő funkcióval benne. Azóta is keresik ezt a felhasználók. A DJI Mavic Air 2 esetén azt mondta a gyártó, hogy kompatibilis lesz a DJI FPV szemüvegével, ám a mai napig nem lett az, pedig jött több frissítés is. Viszont most megint megjelent egy olyan kép az interneten ami némi bizalomra ad okot. Ugyanis is egy olyan kép kering a neten, hogy a most megjelent DJI Googles 2 menü rendszerében ki lehet választani a DJI Mavic 3-at.

DJI Googles 2

Tudom ez még sokaknak nem vigasz, de a Mavic 3 is ocusyncet használ, így van rá esély, hogy több géppel is menni fog majd. Sőt a pletykák szerint a szerelhető DJI Airunit mellé érkezik egy DJI Googles Lite verzió is. Esetleg ha ez az eszköz menne több videós géppel is és az ára is olyan lenne, akkor megint egy jó húzást csinálna a DJI. Vennétek szemüveget ha lenne? A szemüveget én már egy ideje használom a DJI Avata mellé és a kezdeti negatív dolgaim már kezdenek elmúlni és egyre jobban szeretem ezt a szemüveg. A képen látszik, hogy visszafelé is kompatibilis lesz a rendszer a DJI régi Airunitjával, így meg van rá az esély, hogy esetleg a Mini és az Air 2 széria is támogatott lesz majd valamikor.


 

Leave a comment