Nagyon sok poszt és YouTube videó alatt olvasom ezt a kérdést, hogy milyen kezdő drónt vegyek? Sokan erre egy adott típust szeretnének válaszul kapni, de őket el kell, hogy keserítsem. Sajnos manapság egy drón vásárlás nem is olyan egyszerű dolog, mint az sokan gondolják. Bár jelen esetben nem is olyan bő a választék, még is nagyon mellé lehet nyúlni. Nézzük meg pár pontot mire is érdemes figyelni ha új vagy éppen az első drónunkat akarjuk megvásárolni.

DJI Avata

1. Talán a legfontosabb dolog a mai világban, hogy ki mennyit szán rá, ezzel már egészen jól lehet határolni, hogy mennyi és milyen drón felel meg a választásunknak. Ha valakinek “nem számít a pénz” akkor jöhet a következő szűkítési lehetőség.

2. Mire és kinek is kell az adott eszköz? Egy gyereknek játszani és tanulni? Netalán hobbi célra néha fotózni lakott területen kívül? Esetleg már pár kisebb munkát végezni?

3. Akartok-e használt drónt vásárolni? Nagyon sok jó drónt hírdetnek használtan, de azért nem árt odafigyelni a sok kecsegtető hirdetésnél! Olcsó húsnak híg a leve!

4. Milyen funkciókra van szükségünk? Mit kell, hogy tudjon egy drón? Manapság rengeteg olyan funkció létezik amik feleslegesek a legtöbb ember számára, de az árát még is megnyomja egy drónnak. Sokszor olvasom a fórumban, hogy de nem is tud követni a drón, tényleg ekkora szükség van rá? Olyan sokszor használnátok ezt a funkciót?

5. Támogatás és a szerviz. Érdemes még vásárlás előtt tájékozódni arról, hogy az adott márkának milyen támogatása és szervize van itthon vagy esetleg Európában. Sajnos azt kell mondjam, hogy előbb vagy utóbb mindenkinek szüksége lesz segítségre a drónozás során és nem mindegy, hogyan és mennyi idő alatt tudja megoldani a gondját.

Leave a comment