Sajnos sokan még mindig csak “játéknak” tekintik az FPV-s világot, pedig lassan mára fontosabb és talán nagyobb része lesz a drónozásnak mint a videós drónok. A videós drónokkal gyönyörű képeket és videókat lehet készíteni, viszonylag könnyen és biztonságosan. Az FPV-vel pedig gyakorlatilag bármit meg lehet oldani amit csak a fantáziánk kitalál ha van mögötte egy ügyes pilóta. Nincsen lehetetlen, nem gond az apró helyen való át repülés, van tempó akár 150-180km/h is rövid ideig ha kell, de a 80-100km/h-t stabilan tudják, erre egy videós gép sem lesz képes. A gépek tudása mellett nem szabad megfeledkezni a legfontosabb dologról a pilótáról, hiszen ő az egész dolognak a lényege. Nagyon ismerni kell a gépet, a reakciót és minden apró dolgot ahhoz, hogy egy jó videó szülessen. Így van ez itthon is, hogy a játékból verseny lett, majd sokaknak ebből munkák is jönnek már. Anno készítettük már videót egy hazai pilótával aki nagyon sok videót készített Cinewhoop gépével.
Természetesen nem ő az egyetlen ilyen hazai pilóta aki ilyen ügyesen repül és “dolgozik” vele. Igyekszünk majd egyre több magyar pilótát bemutatni nektek, hogy megismerjétek őket és ha esetleg eljöttök egy versenyre vagy nézitek online akkor tudjátok kiről van szó. Viszont amiről most igazán mesélni akartam nektek ez egy igen hatalmas siker. Nehéz megtalálni a megfelelő jelzőt erre a dologra, hogy a legnagyobb sikernek nevezzük, de talán tényleg ez a legnagyobb Magyar FPV-s siker mostanában. Bizonyára sokan ismeritek a Grand Turismot mint talán a Need For Speed után az egyik legnépszerűbb autós játékot. Nos ennek most készül egy filmes verziója amit itthon a Hungaroringen is forgattak. Remélem ebből már sejtitek a dolgot, hogy van valaki akinek a törzshelye a Hungaroring 🙂 Ha nem ismernétek akkor most itt az ideje, ő Csajtai Kristóf a hazai FPV-s versenyek egyik főszervezője. Na, de hogy jön ő ide most? Úgy, hogy ő és az egyik barátja Blahunka Máté repültek FPV-s gépükkel a filmben és már látható is az előzetes belőle.
Azt hiszem ez tényleg már tényleg a hazai FPV-s világ csúcsa, hogy egy ilyen jellegű mozi filmbe ők tudnak repülni, és nem egy külföldi pilótát hoztak magukkal. Szóval gratulálunk mind a két pilótának és persze az összes hazai FPV-s pilótának aki versenyzik, dolgozik, szórakozik és viszi kicsi országunk hírnevét!
És a végre egy videó arról, hogy mit is épített Kristóf. Könnyen lehet, hogy ezzel a géppel repült a filmben, hiszen a GoPro valószínűleg ide már kevés lett volna.

 

Leave a comment