Megjelent pár érdekes elképzelés az interneten amin a Mini széria következő része látható a DJI Mini 4. Valaki igazán sok időt töltött ezeknek a képeknek a megalkotásával mert igazán élethű és futurisztikus lett. Az is látszik rajta, hogy olyan valaki csinálta aki ért a drónokhoz és tudja mire vágynak az emberek.

Megmondom őszintén amúgy tetszik a forma meg az elképzelés. Viszont ha azt nézzük, hogy ez mennyire praktikus vagy éppen használat szempontjából mennyire előnyös az már más kérdés. A Mini kategória egy része a kezdő emberek számára lett tervezve, akik azért még szoktak hibázni (persze nem csak ők). Egy ilyen váz szerkezet hát hogy is fogalmazzak, nem sok eséllyel indulna egy zuhanás esetén, és a képek alapján ugyan ez igaz a Gimbalra is. Kb 0 védelem van mind a kettő számára, így tuti, hogy kar törés lenne a vége, plusz a Gimbal is sérülne. A karok gyakorlatilag egyben vannak így ha sérül akkor minimum 2 motorral együtt kell cserélni ami megdobja a javítási költségeket is.

DJI Mini 4

Összecsukva olyan mint egy helyes kis szánkó. Talán ezen a képen látszik a legjobban, hogy a kamera valamennyire útban is az első szenzornak, ami azért nem lenne túl jó. Ami jól látszik, hogy a DJI Avata akkumulátora van benne, ami érdekes elgondolás lenne hiszen az Avata kb 18 percet repül a 410g-mal, igaz jóval kisebb lapátok vannak rajta amik sokkal többet forognak. Az biztos, hogy a DJI videós gépeinek nagyon hatékony motorjai vannak amik keveset fogyasztanak, szóval akár még meg is lehetne a 30 perc repülési idő vele. A fejjel lefelé néző motorok is nagyon menők, legalábbis nekem. Végre valami más, valami szokatlan! Viszont én úgy gondolom, hogy ezt a DJI nem fogja meglépni, bármennyire is tetszik nekem és szerintem még sokaknak. A képeken egy 1”-os szenzorral ellátott kamera van, ami azt jelenti, hogy kb ugyan az mint jelenleg az Air 2S-ben. Ha ez igaz lenne, akkor az Air 2S-t már kb meg is lehetne szüntetni. A 3 kategória pedig igen jó dolog volt a DJI esetén, volt egy olcsóbb kategória, egy kicsivel jobb és profi szint. Nagyon nagy kár lenne ha csak kettő maradna meg belőle, de kitudja mi lesz? Nektek, hogy tetszik? Vennétek?

DJI Mini 4 Bottom

 

1 Comment

  • Máté Horváth
    Máté Horváth
    Posted 2023.01.29. 10:44 0Likes

    Nekem kifejezetten tetszik az új formavilág amit a DJI Mini4 képviselne. Különösen az hogy a motorok fejjel lefelé néznek nem pedig a mára már megszokott unalmas stílusban. A formavilág nekem szintén nagyon meggyőző. Remélem nem kell sokat várni már az új gépre persze amennyiben igazak a hírek.

Leave a comment