UPDATE: 2023.03.28.-án megjelent, de még nincs benne minden eszköz!

Jelen pillanatban még csak a DJI Avata és az FPV valamint a Digitáis eszközök vannak benne, a Mini 3 és a többi gép még nem támogatott eszköz.

Már egyszer írtam egy cikket arról, hogy a pletykák szerint érkezik egy új, olcsóbb DJI GOGGLES 2. Jelen pillanatban ez a szemüveg a DJI Avata Pro Combo csomagban van benne. Az első videómban még említettem, hogy kicsit érdekes és szokatlan volt a viselete és a formája. Ezzel mára teljes mértékben megbarátkoztam, viszont még azzal, hogy éles legyen a kép, mindig sokat kell játszanom, ha kölcsön adtam valaminek. Ami biztos, hogy az Avata és az O3 és olyan irányítási és kép továbbító  hardvert és szoftvert kapott amit még semmi más. Jelenleg ahol én jártam mèg nem tudtam rajta kifogni. Sokaknak bejön a forma és a tudás, de az ára eléggé borsos, ám egy pletyka szerint érkezik egy olcsóbb verzió belőle.

DJI GOGGLES Integra

Viszont mára ez már több mint egy pletyka, mivel megjelentek az első dobozos fényképek az interneten róla. Pár hónappal ezelőtt az az információ szivárgott az interneten, hogy jó lesz a DJI Mini 3 Pro-hoz és a DJI Mavic 3-as sorozathoz is. Ezt már nagyon sokan várják, mert egy ideje nincsen konzumer drónokhoz gyári szemüveg. Amint látható a dobozon, most már az akkumulátort nem a zsebünkben kell tartani, hanem lesz helye a fejpánton. Igazából én már az évek alatt hozzászoktam 🙂 valószínűleg hiányozni fog belőle pár funkció, hogy olcsóbb legyen mint a mostani verzió, a kérdés már csak az, hogy pontosan mi. Ezzel a képpel együtt viszont még egy termék képe is felbukkant ami nem más mint egy új motion controller.

DJI Motion Controller 2

Ez a nagyobb kérdés számomra, hogy Miééért?? Miért kell ezt annyira erőltetni? Az emberek nagy része csak azért vette meg, mert jelenleg a DJI Avata csak ezzel kapható, míg a hagyományos távirányító pedig hiánycikk. Itt is látható módosítás, hogy a nagy szürke gomb helyett egy kicsi joystick lesz. A DJI Avata talán a legjobb gépe az elmúlt időszakban a DJI-nak, hatótáv, kép, stabilitás és minden más funkcióban, de ezzel egyszerűen nem lehet szépen és pontosan repülni. (Szerintem)

Természetesen olyan képet is találtam amin a DJI Avata szett látható az új szemüveggel és az új motion controllerrel. Ebből arra lehet következtetni, hogy a közeljövőben sem lesz olyan Avata csomag amiben a hagyományos távirányító lenne benne. Ez szerintem nem túl jó megoldás vagy taktika.

Leave a comment