A DJI a mai napon hivatalosan is bejelentette a két új DJI Enterprise drónt. Megmondom őszintén én 3db-ra számítottam, de majd erre mindjárt visszatérek. Szóval a mai napon kettő gépet jelentett be a gyártó, az egyik a DJI Mavic 3T a másik pedig a DJI Mavic 3 Enterprise. A nevek már utalnak a gépek jellegére, de azért nézzük meg mit is tudunk róluk.

Az előzetes pletykák alapján már tudni lehetett, hogy a gyártó a DJI Mavic 3 alapjaira építi a következő hosszútávú Enterprise sorozatot. Hogy ennek mi az oka? Ha nem láttátok volna a videót akkor nézzétek meg, de a DJI Mavic 3 az első olyan drón ami repülhet open kategóriában 2024.01.01-től a C1 kategóriának köszönhetően. Bővebb információ és rendelés az alábbi linken érhető el.

MyActionCam

Ez egy olyan előny jelenleg ami nagyon, de nagyon sokat fog érni majd akkor a felhasználóknak, hogy nem kell plusz engedélyekkel foglalkozni. Így a most megjelent két gép technikailag nem is igazán különbözik a DJI Mavic 3-tól. Természetesen a DJI RC Pro-van hozzá, már nincsen a hagyományos távirányító telefonnal. Amit én hiányolok, hogy nem lehet extra akkumulátort tenni a távirányítóba, ami lehet jól jönne egy hosszú napon. De akkor hol is van a lényeg? Természetesen a gépen, vagyis a kétféle kamerán amit magával visz.

Az egyik gép ami megjelent az a DJI Mavic 3T, ez gyakorlatilag a DJI Mavic 2 Enterprise advanced utódja, tehát az RGB kamerán kívül van benne egy hőkamera is, viszont benne “maradt” a Mavic 3-ból megismert Tele kamera is ami a szűk látószögének köszönhetően közelebb hozza a dolgokat. Kicsit új dizájnt kapott a hangszóró is amit a gép tetejére lehet szerelni. A másik gép a DJI Phantom 4 RTK utódja, így végre ki lehet használni a 4/3-os szenzor adta előnyöket és készülhetnek RTK pontosan a 2 és 3D-s modellek. Mind a két gép immáron a DJI Pilot 2 applikációval fog repülni közel 40 percet a levegőben vagy akár még többet is. A bevált O3-at használja irányításra így a stabil kapcsolattal nem lesz gond. Hamarosan érkezik a repülés videó a csatornán! És, hogy mi a harmadik gép amit hiányolok? Nem más mint a DJI Phantom 4 Multispektrál folytatása amivel a növények állapotát lehet felmérni az NVDI kamera segítségével. Így én azt gondolom, hogy hamarosan egy ilyen gépnek is érkezni kellene, de majd meglátjuk 🙂

 

Leave a comment