Van egy csapat Magyarországon akik igen régóta benne vannak a drónozásban, így vagy úgy. Nagyon sok különleges projektben vettek már részt, viszont itt általában a megrendelő nem engedi a nyilvánosság elé tárni a dolgokat. Eddig a Rotor’s and Cams gépeiről csak a földön láthattatok videókat például a különféle Drónos rendezvényeken. Most viszont eljött a mi időnk és meghívtak egy forgatásra, hogy nektek is megtudjam mutatni az egyik gépüket.

 

Rotor’s & Cams – Protar

A Protar a legújabb fejlesztésük eredménye, ami közel 2 év munkája. Egy gyönyörű mini repülőgép. Bátran nevezhetem annak, hiszen már a formája is olyan és a többi tulajdonsága is. A felszálló súlya közel 50-60kg attól függ mennyire van meg tankolva kerozinnal. Egy tele tankkal kb 60 percet van a levegőben, ahol az utazó sebessége minimum 140-180km/h között van. Ezért is volt nehéz dolgom a levegőből snittet készíteni róla. Az egyik kilövésnél pont jól kaptuk el a dolgot és kb 5-6 másodpercig tudtam utána menni a DJI FPV Comboval. Annak kb 130-140km/h óra a végsebessége.


Egy nagyon izgalmas napon vagyunk túl, ahol nagyon sok információt megtudtam a gépről. Biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy minket az 500g-os gépekkel mennyire “csesztettnek” akkor ez, hogyan lehet a levegőben. Nos, a válasz egyszerű. Katonai, veszélyes légtérben tudják tesztelni a gépeket. Jelenleg ennél biztonságosabb légtér szerkezet nem igazán létezik. A gép végsebessége közel 500km/h, a landolás egy ejtőernyő segítségével történik. Viszont ezt a gépet látni kell, szóval kattintsatok a videóra és gyönyörködjetek ti is!

Leave a comment