Ja, még sem. A netes pletykák szerint már szállításra készen vannak a DJI Mini 2 SE drónok. Most megmondom őszintén, hogy kicsit elvesztettem a fonalat. Nem igazán értem mi a célja a gyártónak a gépekkel, minek ennyi Pro és SE verzió. Viszont legalább az emberek tudnak választani, mert lesz több drón is, a kérdés minek 😆 Jelenleg a legolcsóbb DJI gép ugye a DJI Mini 3 ennek az ára 260000Ft-tól indul az alap távirányítóval.

DJI Mini 3

 

Ezzel szerintem semmi gond nincsen, ha valakinek nem kell a követés funkció és a beépített kijelzős távirányító, akkor ez a modell tökéletes választás. Tud 4K/30fps-t, van benne vertikális mód, okos funkciók stb. Ugyan nincsen benne akadályérzékelő szenzor így egy kicsit több odafigyelést igényel a reptetése. Viszont most megjelentek a képek a DJI Mini 2 SE-ről, a kérdés, hova lejjebb? Mi az, ami még ebből is hiányozni fog? A DJI Mini 3 gyakorlatilag egy új formába öntött DJI Mini 2 plusz a vertikális mód. Most akkor a DJI Mini 2 SE mit is fog tudni? Nyilván árban olcsóbb lesz, de akkor lehet újra sikeres ez a széria, ha nagyon jó árban lesz. A kérdés, hogy mi lesz a jó árnak az ára?

Ebben a videóban is, ezeket a tulajdonságokat hasonlítottam össze. Ekkor mindenki azt sejtette, hogy nem lesz többet a régi formájú Mini széria, erre most tessék. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Akkor látnám értelmét, ha esetleg már C0 megjelöléssel érkezne, ami azt jelentené, hogy 2024.01.01 után is lehetne vele repülni lakott területen belül A1/A3-as jogosítvánnyal.

DJI Mini 2 SE

Az első képeken nem sok különbséget látni a már létező modelltől, ugyan az a táska, távirányító, töltő hub a 249g-os súly. A pletykák alapján lesz benne okos funkció én minden, ami eddig volt. Meglátjuk mi lesz belőle, és hogy mennyiért. Elvileg már van egy dátum is a megjelenéséről.

Leave a comment