Mákostészta blogja


Pár szót magamról: körülbelül 2014 óta foglalkozok ezzel a hobbival - igen újoncnak számítok még -.


Én a mikrokontrollerek világa felől közelítettem meg a hobbit, először az Arduino-val ismerkedtem meg , majd a giroszkópok világával, végül pedig az analóg szervók vezérlésével (és ezzel együtt a BLDC sebességszabályozókkal).
Próbálkoztam kezdetben multicopter vezérlést saját kezűleg is írni, de hamar be kellett látnom, hogy amivel több ember több ideig foglalkozott az biztos hogy jobb, mint amit én valaha is írni tudnék.

Meglett az első saját építésű gépem csupa kínai cuccokból, nem épp minőségiek de első körben tökéletesek voltak.

Aztán jött az igény egy kisebb versenygép építésére, ő is megérkezett , de mint tudjuk egy quadcoptert sosem lehet befejezni, mindig van rajta mit szépítgetni, javítani.
makosteszta blogja - 2016/06/20 - 00:15
Nos diversity vevő. Aki nem tudja miről van szó, az egy gyors gulgizás után térjen vissza. A legolcsóbb analóg videóvevők túlnyomó többségében egy RX5808 as vevő található.  Alapesetben ez a vevő 8 csatornát támogat, amiket ún. DIP kapcsolókkal lehet állítgatni, ám egy kicsi módosítás után máris előáll egy 32 csatornás vevő.  A KiCsi módosítás: De előtte egy kis...
makosteszta blogja - 2016/02/11 - 16:32
Sziasztok. Pár mondatban szereném bemutatni a régi és az új táirányítómat. Az első távirányítóm egy HobbyKing T6A olcsó(25$) táv.   Kezdésnek tökéletes, és sok módosítást kapott. Első körben kapott egy Bluetooth modult a könyebb konfigurálás kedvéért - mivel a gyári kábele nem működött és PC nélkül nem lehett semmit se módosítani rajta pl: a csatornák invertálását se...