Penc FPV race (03/20)

Dátum: 
2016. 03. 20. 09:00 - 17:00
Helyszín: 
Penc

Ez egy múltbéli esemény, a szervezők által közzétett hivatalos teljes képgalériát itt találod!

 


 

Magyar FPV Egyesület támogatásával idén közel 20 rendezvényre látogathat el az FPV repülés, versenyzés iránt érdeklődő közönség.

A részvétel regisztrációhoz kötött!

Érdeklődni és regisztrálni az info@fpvegyesulet.hu címen vagy a 06 309 495 056-os telefonszámon tudtok.
Várunk mindenkit szeretettel! 

(A megadott kezdési és befejezési időpont némileg változhat!)

A 2016.03.08.-án közzétett adatok alapján a következő szabályok szerint zajlik az esemény:

09.00 – 11.00 pályaépítés, bemelegítés

11.00 – 13.00 időmérés

13.00 – 14.00 ebéd

csoportos versenyek, örömrepülés

A verseny kötelező elemei:

  • időmérő bíró
  • 3x2m start/cél kapu
  • 3 méter magas, megkerülhető zászlók vagy jól látható, nagy kapuk
  • árnyékos terület a pilótáknak
  • lenyírt, bejárható pálya

Felelősség

A versenyen mindenki saját felelősségre indul. Az egymásnak okozott károkat nem térítjük meg, mindegy, hogy ki ütközött kinek. A részvétel feltétele a “saját felelősség szabály” elfogadása.

Kezdés

A pálya felállítása lehetőleg már előző nap megtörténik, 9 és 10 óra között apróbb változtatásokra van lehetőség, a pilóták ötletei alapján, a verseny szervező jóváhagyásával. A bírónál be kell fizetni a 2000ft nevezési díjat.

Startsorrend

A bemelegítésre szánt 1 órában a repülések a startsorrend szerint történnek. A startsorrend a pilóták feliratkozásával alakul ki. Minden pilóta feliratkozik a lista végére, amikor úgy érzi, kész a repülésre. Figyeli az előtte repülő pilótát és amikor jelet kap a bírótól, indul. A bemelegítés során a pilóta startot duplázhat. Ha a repülés közben minden rendben volt a gépével, a leszálláskor jelezheti, hogy második startot is megy, akkucserével. A startsorrend nem ismétlődik, hanem folyamatosan halad előre. A startsorrendet a bíró vezeti, a pilóta nevét és frekijét is beírja. A bíró figyel a duplázásra és időben jelez a következő indulónak, hogy készülhessen.

Időmérés

A verseny első számú célja a lehető leggyorsabb kört repülni. Az időmérés a belemegítéshez hasonló startsorrendben történik. A start kapun áthaladva indul az óra, és ugyanezen a kapun áthaladva áll meg. Az időmérésre szánt 2 óra alatt minden pilóta többször indulhat, de itt nincs duplázás. (a technika kímélése miatt) Az időmérés alatt kaput nem lehet kihagyni. A kihagyott kapu érvényteleníti a köridőt.

Ebéd

A szervező minden versenyre ebédet biztosít. Bogrács, pizza, akármi. Erre lehet számítani, nem kell meleg parizeres szenvicset enni…

Csoportos versenyek

A csoportos versenyeken nem kötelező indulni. Az időben egymáshoz közeli eredményeket repült pilóták versenyeznek egymással. Egyszerre maximum 3 pilóta repülhet. A csoportos versenyek eredményeit a bíró szintén logolja és az eredményhirdetésben ez is megjelenik.

Örömrepülés

Az örömrepülés a kevésbé tapasztalt pilóták számára jó lehetőség a csoportos repülés kipróbálására. Örömrepülés közben nincs előzés. A balesetmentes repülés és egymás követése a cél, ebből sokat lehet tanulni és jó felvételek is születhetnek

Az esetleges változások miatt a következő link az irányadó: http://fpvegyesulet.hu/fpv-versenyszabalyzat-fpv-race-penc/

Szervező(k): 
Bebeboy
Ilyen volt...: