Shoots a Teslaverő és a Drón Gyorsasági verseny legendája!

 
2016 június 11-e reggelén az időjárásra való tekintettel még csak egy távoli reménysugárnak tűnt,hogy a Lóerők Éjszakája nevű rendezvényen a napközbeni Drón gyorsasági verseny első helyezettje versenyre hívhat egy Teslát!
 
A Tesláról tudni kell, hogy akivel kiállt kategóriájában aznap versenyre, azt le is gyorsulta egytől-egyig! De aztán jött Shoots, polgári nevén Rausz Gábor és kegyetlenül elverte a 200m-es távon!

De tekintsünk most kicsit vissza a történetben amit a Drone Prix Hungary szervezett nekünk!

Reggel némi technikai vakarózás után megkezdődött a gyorsasági versenypálya felépítése, amin később a versenyben résztvevő pilóták kopterei hasították a levegőt!
Némi aggodalmunk volt afelől, hogy aznap mi lesz a legmegfelelőbb eszköz a sebesség mérésére az adott körülmények között, de végül az eredeti terv alapján egy valódi nagyteljesítményű trafipax állt a rendelkezésünkre :)


 
Minden készen állt, mellettünk hatalmas erejű autók, motorok és kamionok versenyeztek, miközben felettünk különféle sportrepülők repkedtek.
Ráadásul az eső sem esett, már csak a pilótákat kellett megvárni, hogy megérkezzenek a helyszínre és megkezdődhessenek a tesztrepülések!
Jöttek is szép sorban időre mindenki, mosolyogva és nagy örömmel mint amikor régi barátok találkoznak újra hosszú idő után. Ennek a hobbinak talán ez az egyik legszebb pillanata bármi is lesz a nap végén!
 
A kezdeti trafipaxon való közelnézeti csodálkozás után, megkezdődtek a próbarepülések! Az ilyen sebességmérés újdonság volt mindenki számára, mert Magyarországon talán még nem is mért senki multikopter gyorsulást trafipax segítségével ilyen körülmények között! (A résztvevők közül szinte mindenki csak a másik oldaláról ismerte ezt a technikát...)
A pilótáknak az egyenes szakaszt úgy kellett megrepülniük, hogy ne is legyenek alacsonyan de ne is legyenek túl magasan, ráadásul viszonylag egyenletes magasságot kellett tartaniuk, mert a trafipax csak úgy tudta befogni a koptereket!
Volt akinek ez kicsit gondot okozott az adrenalin miatt, vagy esetleg egyéb technikai probléma miatt, de végül szinte mindenkinek lett mért eredménye mielőtt leszakadt az ég!
Merthogy volt olyan is, ezért rohamtempóban kellett menteni minden elektromos és egyéb érzékeny berendezést, mert oldalról is befújta az esőt a szél a sátrakba, de hála Istennek pont befejeztük az alap drón gyorsasági futamokat aminek a végén kiderült, hogy este ki lesz az aki indul a Tesla ellen!
 

/ Dasco, Shoots, Felnor /

A Drone Prix Hungary - Drón gyorsasági verseny a Lóerők Éjszakáján első három helyezettje:

1. Rausz Gábor (Shoots) - 120km/h

2. Felcsúti Norbert (Felnor) - 110km/h

3. Zih Dávid (Dasco) - 89km/h


Hatalmas gratuláció és egyben hatalmas köszönet nektek!

 
A versenyben résztvevő további pilóták: Adamcsik Tamás (76km/h), Balogh Róbert (58km/h), Landa Tamás (61km/h), Posch Márk, Rácz Kornél (63km/h), Sipeki László (48km/h), Vígh József (87km/h) voltak, akik szintén keményen harcoltak és színesebbé tették a napot! Nagyon nagy köszönet nektek és mindenkinek aki tett bármit is ezért a csodálatos napért!
 
A nap folyamán egyébként egy Phantom 4 sebességét is levadásztuk a trafival! :)
Maga a gyorsasági verseny nagyon fegyelmezetten és jó hangulatban telt, közben CapriV6 is megérkezett csak ő nem indult, utána miközben zuhogott az eső mi "drónosok" jól elbeszélgettünk várva az estét!
 

 

Elérkezett az idő, Gáborban dolgozott az adrenalin keményen! Egyrészt mert boldog volt, hogy egy 120km/h-es sebességet csavart ki a gépéből és ő lett az első helyezett, másrész pedig tényegesen akkor fogta fel, hogy a megszokottól eltérően egy "idegen" tömeg előtt kell bizonyítania egy teljesen más platform ellen! 
Természetesen mindenki mondott neki egy-egy bíztató szót és egy emberként kísértük ki a pályára. Majd automatikusan mindenki hátrébb jött picit, hogy ne zavarjuk és csak Csillagvári Zsolt maradt mellette aki egyébként mint repülésirányító is közreműködött!
 
 
A RAJT elhangzása után mindkét gép felvette a rohamtempót, Gábor koptere kilőtt a Tesla mellől mint a golyó és egy gyönyörű repüléssel lealázta a 200m-es távon!
Valószínűleg ezt a futamot mindenki lélegzetvisszafojtva nézte végig aki csak ott volt és figyelte a nézők közül. Mi pedig legszívesebben Gábor nyakába ugrottunk volna egyszerre örömünkben! :)
 

Na de nem ez volt a vége, ugyanis hirtelen felindulásból adódott egy lehetőség, hogy legyen egy Kopter vs Motor verseny is!

Szegény Shoots-ban még jobban dolgozott az adrenalin, teljesen a hatása alá került, végül némi baráti bíztatás után beadta a derekát és elfogadta a lehetőséget!
Némi technikai egyeztetés után kaptunk szó szerint néhány percet, hogy Gábor és a stáb felkészüljön erre a váratlan futamra, de mindenki tudta a dolgát.
 
 
A felállás nagyjából ugyanaz volt mint a Tesla esetében csak most itt egy nagyon nem gyenge versenymotor, az AGO Motors 300LE kompresszoros szörnyetege volt a túloldalon.
Elhangzott a START, Gábor kicsit később kapcsolt, mert nem hallotta, hogy indulni kell de ennek ellenére keményen tolta a gázt!
Ebben a futamban egyébként Kmetty Ágoston a motoros nyert, de meg kell hagyni nem sokkal. Viszont ebben a sportban nem számít ki hány ezredmásodperc alatt ér a célba, ha nyersz akkor nyersz! Reméljük, hogy egyszer lesz egy visszavágó! :)

 

A lényeg, hogy az előre tervezett Kopter vs. Tesla versenyen Jankai Krisztián örömkiáltását idézve

"NYERT A KOPTER!" 

 

 
-- Szerk.--
Shoots (Gábor): Nagyon mentél, nagyon jó pilóta vagy! Szerintem nem kövez meg érte senki és bátran kijelenthetem akár a hazai kopteres társadalom nevében is, hogy szívből gratulálunk neked ezekért az eredményért! :)
 
 
 
Tags: 
Shoots, drón, drone, Tesla, race, verseny, nyert a kopter