Parrot Bebop - távolság teszt

 Ahogy már említettem külföldi oldalakon rengeteg jó ötlet és megoldás van a mi kis gondjainkra. Nincs ez másképpen a Beboppal sem. Itt ugyanis a kontrollert annyiért adják mint magát a gépet. Amihez ugyan úgy kell egy tablet vagy egy telefon.

Erre az egyik megoldás, hogy egy egyszerű routerrel megerősítjük a jelet és olyan mint ha lenne egy kontrollerünk. Persze az irányítás még mindig tabletes, de erre is létezik sok megoldás amiket majd én is kipróbálok. Most lássuk mit tud a Xiaomi.

A teszt városon kívül készült 11m magasan, fő a biztonság!

Ez volt ez első repülés amiben a ‪‎Xiaomi nano router is jelen volt. Mint látszik is nem volt túl jó idő, de már nem bírtam tovább várni. Simán működött az elmélet, a ‪‎Bebop elkezdte szórni a saját wifijét, ehhez csatlakozott a router és új hálózatot generálva adta tovább a jelet. Nem is tétováztam tovább átmentem a Modelcity.hu kerítésén és megindultam előre. A többiről meséljen a videó.

Sajnos az időjárás eléggé hideg és szeles volt, ez látszik is a technikai adatokon. A gyári akkumulátor 1200/10C. Látszik is, hogy egy komolyabb széllökés esetén amikor dolgozott a gép milyen hirtelen és milyen sok energiát veszít. Persze erre is van már megoldás :)

https://www.youtube.com/watch?v=jmah0zW8jnc

 

Tags: 
parrot, bebop, drón, drone, teszt, test, xiaomi, dronehungary