Távirányítók

Sziasztok.

Pár mondatban szereném bemutatni a régi és az új táirányítómat.

Az első távirányítóm egy HobbyKing T6A olcsó(25$) táv.
 
Hobby King T6A (Mod2)
Kezdésnek tökéletes, és sok módosítást kapott.
  • Első körben kapott egy Bluetooth modult a könyebb konfigurálás kedvéért - mivel a gyári kábele nem működött és PC nélkül nem lehett semmit se módosítani rajta pl: a csatornák invertálását se-. A módosításra nem térnék ki inkább linkelnék egy jól összeszedett leírást.
     
  • A 6 csatornából 4-et elvett a quad irányítása a maradék 2 csatornára meg csak potméterek voltak, így jött az igény hogy potméterek helyett inkább kapcsolókat használjak például a repülési módok között váltogatásra.
     
  • Hogy megmaradjanak a potméterek is használhatónak a kapcsolók mellé kellett még 2 db kisebb kapcsoló amivel a potméter illetve a kapcsoló között lehet váltogatni. 
Következő igény a simulátorozás volt. Szépen sikerült is a távirányítómat rávenni hogy kommunikáljon a simulátor progikkal, DE ezen az olcsó távirányítón nem gombos trimmelés volt hanem mechanikai amivel nem tudtam kellő képpen trimmelni a szimulátorhoz (Free Rider FPV).no
Phoenix szimulátorban szoftveresen meg lehet ezt tenni, de a Phoenixben nem voltak quadrocopterek. Így egy új távirányítót újítottam be egy Turnigy 9X személyében.
 

Turnigy 9X (Mod2) Open9X

Turnigy 9X

9 csatornás távirányító sok-sok kapcsolóval.yes

"Használtan"(2x volt talán bekapcsolva) vettem , de mivel tudom hogy kitől vettem nem féltem attól hogy használt. Az előző tulaja nyerte egy FB-s oldalon és akitől ő kapta firmware-t frissített rajta , így most egy Open9X firmware fut rajta.

Nem sikerült minden funkcióját végigbogarásznom, de már fogásra is kellemesebb mint az előző távirányítóm.

Szimulátorral sem sikerült még összekötnöm, de ennél a típusnál már nem lesz gond a trimmeléssel, mert ezen gombos trimmek vannak .

 


Postjaim