Happy a 250-es racer születése - 2. rész

Hát eljutottam erre a pontra is! Megszületett! :)
A rossz idő illetve napközeni időhiány miatt csak a szobában tudtam megemelni a gépet, de nagyon szépen viselkedik.
Tetszik ez a Naze32, bár még ismerkedem vele. Na de ez most egy szerelős blog post, ezért inkább arról írok :)

 

Szóval ez post az előző Happy-s post folytatása lesz.
Mivel Happy tervezett vázának nagy része 3D nyomtatással készült, így annak ellenére, hogy módosítottam a terveken, ezeket az alkatrészeket is elő kellett készíteni.
A lábakat szőrtelenítettem, lesorjáztamm illetve a kellő helyeken meg is fúrtam rendesen.

Happy lábainak sorjázásaHappy lábainak fúrásaVezetékvágás ahol csak lehetCytrynka SJ6

 

Ahol csak lehetett vezetéket vágtam, nem volt ez másképp az ESC-k esetében sem. Az említett időhiány miatt éjszaka épült és a fáradságra való tekintettel hála istennek minden motort fordítva kötöttem be :) Van ez így... de gyorsan orvosolva lett amint kiderült, hogy nem arra forog amerre én szeretném.

Nagyon jó egyébként ez a FlyingLemon féle Cytrynka PDB, de mivel normális mindenre kiterjedő dokumentáció a mai napig nincs róla, így telefonos segítség nélkül talán be sem kötöttem volna.
Ilyen például az alján lévő SJ6 nevű forrasztójumper amíg az nincs átforrasztva addig biza nem megy ki szufla a VFilter forrasztó padra, amin a vtx kapja a tápellátást.

OSD feliratom viszont valamilyen okból kifolyólag nincs, kamera kép az igen. Majd kölcsön kell kérnem egy FTDI cuccot amivel a minimOSD-re rá tudok nézni.
Jó lelkű drónos kollégák annyi tudást és tapasztalatot osztottak meg velem Happy építése során az ilyen dolgokkal kapcsolatban, hogy egy komplett szakdogát lehetne belőle írni. 

 

Happy az alapok felépítéseHappy kamera rögzítése gyorskötözővel

A sok farigcsálást és vagdosást követően végre minden a helyére tudtam rakni és a forrasztani! Már-már kezdett gép formája lenni.
Miután változtattam a terveimen így a neki szánt 3D nyomtatott kamera tartót is levettem inkább és egy a neten talált kábelkötegelős módszerrel rögzítettem a kamerát. (A lap alján lévő galériában ki is lehet nagyítani)

Becsavaroztam az oszlopokat, a top plate-re ráfogattam a vtx-et és a vevőt is, azt hiszem már csak a le csavarozás maradt vissza ami meg is történt....


A végeredmény:

Happy (finish)
( Igen tudom, csúnyán tiszta! :) )

 

Postjaim