FlySky FS-TH9X vagy Turnigy 9X táv bővítése XJT modullal

Egyre több embertől hallom, hogy bővíti vagy bővítette FrSky modullal a Turnigy 9X távját vagy ennek ikertestvérét a FlySky FS-TH9X távot,
mert nem elégedett a gyári modul/vevő teljesítményével, vagy egy kicsit komolyabb FrSky telemetriás megoldásokat szeretné használni.
De mégsem engedhet meg magának egy Taranis-t vagy egy még komolyabb rendszert. Ez meg olcsó, elfogadható, tuningolható.

Nálam az egész kálvária azzal kezdődött, hogy nem olvastam el rendesen a rendelni kívánt vevő leírását (FrSky L9R) ami mint utóbb kiderült nem bindelhető össze a FS-TH9X távval alapból, amitől viszonylag gyorsan erős izgalmi állapotba kerültem mert nem volt egy olcsó cucc. De végül is adtak a távhoz gyárilag egy vevőt amivel elvoltam...

Azután megszokásból ismét beleestem ebbe a hibába, rendeltem FrSky V8R7-II vevőt is mert kicsi, könnyű, szép és jó (bár erre nem feltétlen írták ki, hogy ne is akarjam bindelni a fentebbi távokkal) amit szintén nem tudtam bindelni. Nem volt mit tenni, vagy a vevőket adom el vagy veszek egy modult.
Az utóbbi megoldás mellett döntöttem! Nekem FlySky FS-TH9X távom van, amit végül az XJT nevezetű modullal bővítettem, mert gyakorlatilag le tudja kezelni az FrSky összes vevőjét, ráadásul ez egy 16 csatornás duplex telemetriás modul.

A bővítés gyakorlatilag nem igényel szinte semmi extrát. ha már a gyárilag modullal szállított távod van. (Ha a régi távod van aminek az eredeti helyen van az antennája, nem a modulon, akkor az még némi gányolást igényel)
Csak kipattintod a régi modult, be az XJT-t és ezzel a részével meg is vagy. Jöhet az FrSky vevők vagy egyéb ACCST kompatibilis vevő távhoz bindelése.

Az XJT modul hátulján van egy kapcsoló, amivel az üzemmódokat tudod beállítani:
XJT modul üzemmódok

Én nagyon elégedett vagyok, mert sokkal érzékenyebb lett a gép irányítása. Valamiért egyébként az az érzésem, hogy biztosabb az összeköttetés nagyobb távolságon is, mint a gyári vevővel. Persze ez a "mi szakmánkban" lehet illúzió is...
Ha úgy érzed, hogy ki tudod szorítani az XJT modult és egy FrSky vevőt a büdzsédből akkor csak bíztatni tudlak, hogy cseréld le bátran!
(Természetesen magánvéleményként)

 

 

Postjaim