Amikor egy drónos töréstesztet végez...

Tegnap nagyon jó idő volt és a családi időtöltés mellett, kivittünk magunkkal két 250-es gépet is hátha lesz rá alkalom, hogy meg is röptessük picit őket.
Amikor mentünk akkor nagyon fújt a szél, megpróbáltam ugyan, de be kellett látnom, hogy nem tudom uralni a gépet a szélben.
Hazafelé megállva viszont találtunk egy teljesen alkalmas helyet, ahol nem zavartuk a kutyát sem.

A gép aktuális pilótája  nem próbált még ezt megelőzően 250-es gépet és a gyakorlás során volt egy pont amikor jobbnak látta, hogy a gép inkább zuhanjon le tőlünk kicsit távolabb, minthogy veszélyeztessen bárkit is. Ez bölcs döntés volt, viszont a gépet érte némi sérülés ahogyan a képeken is látható.

Ellenben jó, hogy csak a 3D nyomtatott alsó és felsőlap tört el! Mert ha a PDB is tört volna, vagy egyéb komolyabb alkatrész, akkor pilóta nyugtatása helyett  elénekeltem volna valamelyik "Úgy fáj.." című klasszikust valamilyen kellemes bár hangon. (...tudod bár ne hallanád)

A töréseken jól látszik, hogy hová kellett volna még erősítést raknom, ha már 3D nyomtatott vázat használok és magasított lábakat.  Még a post megírása előtt Thomleck írta nekem, hogy amíg PLA-ból lesznek nyomtatva ezek az alkatrészek, addig sajnos ez szinte biztos, hogy el fog pattanni, ezért inkább PETG-ből vagy Nylonból kellene nyomtatni mert az egy masszívabb anyag. Ez hasznos infó mindenkinek aki esetleg 3D nyomtatott vázzal szeretne nem csak lebegni, hanem néha "zuhanni is".

Az viszont az én hibám, ahogyan az akkurögzítőt befűztem, mert  talán akkor az akksi nem szakította volna be a top platet, ha a top plate alatt húzom át és nem a PDB alatt. 

Mivel van pótalkatrészem, nem lesz egy nagy meló kicserélni a törött alkatrészeket, viszont a törött részekből fabrikálni fogok némi erősítést a kérdéses helyekre. Egyébként nagyon meglepődtem, hogy pont ezek az alkatrészek és pont azokon a helyeken pattantak el anélkül, hogy a karok vagy a propok bármelyike is megsésült volna! Ha ilyen történik veletek akkor ne vegye el a kedveteket az eset, alkatrészcsere és nyomás repülni! :)

 

 

 

Postjaim